maandag 23 mei 2016

De voordelen als je je camera deels met je mee laat denken,….

In Kerkyra, Corfu liep ik de toerist uit te hangen en liep een Orthodoxe kerk binnen waar net deze priester richting de kaarsjes liep. Het was nagenoeg pikkedonker. Het enige licht kwam va de kaarsjes en via de kerkdeur naar binnen. Had ik mijn camera (Fujifilm X-T10) niet op auto ISO ingesteld (min 200 en max 6400 en met een maximale sluitertijd van 125ste) dan had ik waarschijnlijk deze foto niet kunnen maken. Hier onder het JPG bestand wat  rechtstreeks uit de camera kwam met filmsimulatie Classic Chrome.
De onderste foto is het RAF bestand. Met importeren mijn preset “Classic Chrome”  meegegeven en twee lichtreflexies weggepoetst. Daarna hooglichten en schaduwen een beetje aangepast.
Ik stel mijn camera altijd in op RAW/JPG
ISO: 6400, 35MM, f/2,0, 1/110 Zoals je ziet pakte de camera ondanks de ISO auto instelling toch nog een sluitertijd van 1/110, dit omdat ISO 6400 het maximale is. Tenzij je alleen in JPG fotografeerd dan kan je zelfs tot ISO51600 gaan maar dat doen we maar niet:)
Happy Shooting, Ridder


covid-19 update

Ook een fotograaf moet Coronaproof werken. Dupho heeft daarom een protocol ingediend bij de ministeries van OCW en EZK Waarmee duidelijkheid...